Noi termene de evacuare a crengilor căzute ca urmare a intemperiilor din aprilie, stabilite de CMC

  • 26 Iulie 2017 18:29
Noi termene de evacuare a crengilor căzute ca urmare a intemperiilor din aprilie, stabilite de CMC

Crengile căzute ca urmare a calamităților de la sfârșitul lunii aprilie de la depozitele temporare de resturi vegetale, dar și cele de pe teritoriul instituțiilor de învățământ, urmează să fie colectate și evacuate până pe 1 septembrie. În parcuri, parcuri-păduri, grădini publice, scuaruri și de pe artere de circulație, colectarea și evacuarea ramurilor urmează să se încheie către sfârșitul anului.

Termenele se regăsesc într-un proiect de decizie aprobat miercuri, 26 iulie, de către Consiliul municipal Chișinău, transmite IPN.

Potrivit decizie aprobate, conducătorii întreprinderilor, direcțiilor și regiilor municipale, preturilor de sector vor organiza echipe de intervenție constituie din 10-15 angajați, 2-3 unități de transport care vor fi antrenate la colectarea și evacuarea ramurilor rupte din interiorul cartierelor și de pe terenurile gestionate.

În sarcina preturilor de sector se pune ca până pe 1 septembrie să fie lichidate depozitele temporare de resturi vegetale. Astfel, Pretura sectorului Centru este responsabilă de ramurile depozitate în strada Transnistriei, Pretura sectorului Centru de cele depozitate pe Stadionul Republican din strada Tighina, dar și pe terenul pentru competiții motocros din strada Ialoveni. Pretura sectorului Râșcani va evacua crengile depozitate în strada Doina și Șoseaua Balcani. Pretura sectorului Botanica e responsabilă de depozitările de pe stadionul gimnaziului internat nr. 2 din strada Grenoble, de pe teritoriul Complexului memorial „Cimitirul Eroilor” din bulevardul Decebal, din strada Aeroport, de pe stadionul Liceului teoretic „Nicolae Iorga” din strada Valea Crucii și din interiorul cartierelor locative.

ÎM „Asociația de gospodării a spațiilor verzi” urmează să efectueze colectarea și evacuarea ramurilor rupte și arborilor prăbușiți din parcuri, parcuri-păduri, grădini publice, scuaruri, artere de circulație până pe 31 decembrie. Totodată, Direcția municipală situații excepționale, dar și inspectoratele de poliție urmează să monitorizeze depozitele temporare pentru a nu admite eventuale incendii.

În cadrul ședinței, liderul fracțiunii Partidului Socialiștilor în CMC, Ion Ceban, a propus ca să fie aprobată o decizie prin care chișinăuienii care au nevoie să vină să ia din crengile depozitate și astfel problema va fi soluționată imediat. Propunerea nu a fost susținută. Consilierul socialist a mai spus că dacă problema ramurilor nu va fi soluționată în 10-15 zile, fracțiunea PSRM va pregăti un proiect de suspendare și eliberare din funcție a responsabililor.

Viceprimarul capitalei, Nistor Grozavu, a declarat că cea mai problematică situație se atestă în prezent în sectorul Botanica. Edilul a dat asigurări că cel puțin de pe teritoriul tuturor instituțiilor de învățământ vor fi evacuate toate crengile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău