Noi taxe și scumpiri de la 1 aprilie

  • 10 Martie 2016 19:01
Noi taxe și scumpiri de la 1 aprilie

Luxul va fi taxat în Republica Moldova, începând chiar din acest an, când urmează să fie aplicate noi impozite pentru imobilele spațioase și scumpe.

Prevederi în acest  sens au fost introduse proiectul Legii privind politica bugetar-fiscală pentru 2016.

Conform noilor politici fiscale, persoanele fizice care dețin imobile cu o suprafață mai mare de 120 de metri pătrați și a căror valoare cadastrală depășește 1,5 milioane de lei vor trebui să achite o taxă suplimentară de 0,8 la sută din această sumă. Asta înseamnă că pentru un imobil ce valorează, spre exemplu, două milioane de lei, proprietarul va achita 16 mii de lei. Autoritățile speră ca în urma introducerii acestei taxe bugetul să acumuleze venituri suplimentare de aproximativ 100 de milioane de lei. Ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, anunță că în viitor ar putea fi introduse taxe similare și pentru alte obiecte de lux.

Solicitat de Radio Chișinău, expertul economic Roman Circa a calificat drept salutabilă această intenție a autorităților.

Printre alte prevederi ale proiectului politicii bugetar-fiscale pentru acest an, care ar urma să intre în vigoare de la 1 aprilie, sunt majorarea cotelor accizelor la băuturi alcoolice, articole de bijuterie sau de giuvaiergerie, autoturisme sau tutun, cu 10,5%, iar la carburanții importați – cu 11,4%.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău