Noi simptome cutanate ale Covid-19. Alerta declanșată de medici dermatologi din Franța

  • 07 Aprilie 2020 14:21
Noi simptome cutanate ale Covid-19. Alerta declanșată de medici dermatologi din Franța

Sindicatul național al dermatologilor-venerologi din Franta alertează cu privire al aparitia bruscă de pete roșii pe piele, uneori dureroase, și a unor leziuni temporare de urticarie.

După simptomele respiratorii, după pierderea gustului și mirosului, apar manifestările cutanate ale Covid-19. Într-un comunicat de presă, Sindicatul Național al Dermatologilor-Venerologi (SNDV) din Franța avertizează asupra simptomelor care pot apărea pe piele în caz de contractare a bolii Covid-19, relatează BFMTV, citat de mediafax.

"Un grup de WhatsApp format din peste 400 de dermatologi, organizat de SNDV, indică leziuni ale pielii, asociate sau nu cu alte simptome de Covid",  se arată într-un comunicat de presă publicat de acest sindicat al medicilor.

SNDV enumeră simptomele în cauză: acrosindroame (pseudo-degerării la extremități), apariția bruscă a unor pete roșii uneori dureroase și a unor episoade trecătoare de urticarie.

Pacienți „potențial contagioși”

Uniunea dermatologilor sugerează dacă apar aceste simptome ale pielii, să se consulte (să sune) cât mai curând un medic specialist. Analiza numeroaselor cazuri raportate SNDV arată că aceste simptome pot fi asociate cu Covid-19, se arată în comunicat.

"Alertăm publicul și medicii pentru a detecta acești pacienți potențial contagioși cât mai repede posibil (ei nu prezintă neapărat semne de dificultăți de respirație)", concluzionează comunicatul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău