Noi restricții în țări europene odată cu accentuarea celui de-al doilea val al pandemiei

  • 26 Octombrie 2020 18:16
Noi restricții în țări europene odată cu accentuarea celui de-al doilea val al pandemiei

Belgia, Danemarca, Italia și Slovenia figurează printre țările europene care au impus luni noi restricții cu scopul de a menține sub control cel de-al doilea val al pandemiei pentru a nu copleși serviciile de sănătate publică, relatează DPA, preluat de Agerpres.

Guvernul belgian a ordonat închiderea tuturor barurilor, cafenelelor și restaurantelor, instituind restricții de circulație pe timpul nopții începând de luni. Telemunca devine obligatorie acolo unde este posibil.

În Italia, unde cifrele de contaminări zilnice au depășit pentru prima dată 20.000 duminică, premierul Giuseppe Conte a ordonat închiderea barurilor și a restaurantelor începând de luni, ora locală 18:00 (17:00 GMT).

Restricțiile prevăd de asemenea închiderea sălilor de sport, a piscinelor, cinematografelor, teatrelor și sălilor de concert, interdicție totală a prezenței suporterilor pe stadioane și cursuri online pentru cel puțin 75% dintre elevii de liceu.

Potrivit ultimei evaluări a riscurilor a Centrului european pentru controlul și prevenirea bolilor (ECDC), cea mai mare parte a țărilor sunt în prezent considerate ca trecând printr-o situație epidemiologică foarte îngrijorătoare.

Presiunea numărului de contaminări asupra sectorului de sănătate și impactul său asupra mortalității devin "din ce în ce mai evidente", potrivit ECDC.

Slovenia și-a sporit eforturile pentru a limita propagarea virusului, interzicând deplasările între localități, a comunicat luni agenția de presă locală STA.

Această măsură va fi în vigoare cel puțin o săptămână în întreaga țară, a indicat guvernul sloven.

Danemarca a instituit interdicția la vânzarea de alcool pe timpul nopții, care intră în vigoare luni, reducând plafonul pentru adunările publice pentru a limita o propagare crescută a cazurilor de SARS-CoV-2. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău