Noi restricții în capitală, în legătură cu instituirea codului roșu de alertă COVID-19

  • 20 Ianuarie 2022 07:59
Noi restricții în capitală, în legătură cu instituirea codului roșu de alertă COVID-19

Cluburile de noapte, ringurile de dans, zonele de agrement și parcurile de distracții din capitală vor trebui să-și sisteze activitatea, după ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a decis instituirea în oraș a codului roșu de alertă COVID-19, transmite IPN.

Potrivit deciziei comisiei, în perioada 20 ianuarie-3 februarie 2022, procesul educațional din cadrul instituțiilor de învățământ extrașcolar (a centrelor de creație) se va desfășura la distanță. Tot online, va avea loc în această perioadă activitatea extrașcolară în instituțiile de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău. Și activitatea centrelor comunitare pentru copii și tineri și a centrelor de zi din subordinea Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului se organizează la distanță, în aceeași perioadă.

Unitățile de alimentare publică își vor organiza activitatea cu utilizarea a cel mult 50% din numărul total de locuri existente în spațiile interioare, iar toți clienții acestor localuri vor trebui să posede certificate COVID-19.

În același timp, centrele de sport și fitness vor trebui să-și organizeze activitatea cu asigurarea unei suprafețe de cel puțin 7 meri pătrați pentru fiecare client, iar la intrare toți clienții vor trebui să prezinte cerificate COVID-19.

Alte instituții publice și private din municipiul Chișinău vor trebui să organizeze programul de muncă la distanță și/sau vor trebui să introducă un program diferențiat de muncă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău