Noi reguli de intrare în Federația Rusă

  • 24 August 2021 13:36
Noi reguli de intrare în Federația Rusă

Începând cu 1 septembrie anul curent, cetățenii Republicii Moldova care intenționează să intre pe teritoriul Federației Ruse au obligația, până la traversarea frontierei de stat, să înregistreze rezultatele testului COVID-19 în aplicația mobilă „Călătorește fără COVID-19” („Путешествую без Covid-19”), dezvoltată de autoritățile ruse. Testul trebuie să fie efectuat prin metoda PCR, să fie negativ și să se încadreze în termenul de 72 de ore de la preluarea probelor până la traversarea frontierei, transmite IPN.

În decursul a trei zile calendaristice din momentul intrării pe teritoriul Federației Ruse, persoana va fi testată obligatoriu la COVID-19, prin metoda reacției PCR. Până la obținerea rezultatelor, va trebui i să respecte regimul de autoizolare la domiciliu/locul de aflare.

Nu este necesară testarea PCR pe teritoriul Federației Ruse a cetățenilor Republicii Moldova care dețin confirmarea că în ultimele 12 luni au fost vaccinați împotriva COVID-19 sau că în ultimele șase luni au fost infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Republica Moldova este în proces de aderare la platforma mobilă „Călătorește fără COVID-19”. Aplicația online ”Путешествую без Covid-19” poate fi accesată pe pagina ministerului rus de externe.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:2,06 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău