Noi raiduri israeliene în Fâșia Gaza

  • 16 Iulie 2014 09:27
Noi raiduri israeliene în Fâșia Gaza

Noi raiduri israeliene în Fâșia Gaza, în această noapte, au ucis cel puțin cinci persoane, au anunțat surse medicale palestiniene, ridicând bilanțul operațiunii israeliene contra Gaza la 202 persoane.

O lovitură contra unei locuințe din orașul Rafah /sud/ a ucis doi bărbați, a declarat purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență Ashraf al-Qudra, iar alta, la scurt timp după aceea, a ucis un tânăr, care, potrivit martorilor, era un militant islamist. 

O altă lovitură a ucis un al patrulea bărbat și un tânăr de 19 ani. 

Avioane de luptă israeliene au bombardat de asemenea astăzii dimineață, casa unui înalt responsabil al Hamas, Mahmoud al-Zahar.

Franța 'cheamă toate părțile' să respecte imediat o încetare a focului propusă de Egipt, a declarat  șeful diplomației franceze, Laurent Fabius, după o convorbire telefonică cu omologul său egiptean, Sameh Shoukry. 
 
'Toate eforturile trebuie să conducă spre oprirea violenței și asigurarea protecției populației civile', a adăugat Ministrul francez de Externe.
 
Israelul și-a reluat ieri după-amiază loviturile asupra Fâșiei Gaza, după o scurtă încetare a focului, în timp ce mișcarea palestiniană Hamas a respins armistițiul propus de Egipt și conflictul, care a intrat în a doua săptămână, a făcut deja peste 200 de morți în rândul palestinienilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău