Noi proteste violente în Franța. Serviciile secrete avertizează că sunt riscuri de tulburări din partea unor indivizi radicalizați

  • 01 Mai 2023 17:34
Noi proteste violente în Franța. Serviciile secrete avertizează că sunt riscuri de tulburări din partea unor indivizi radicalizați

Încă o zi de proteste în Franța: un milion și jumătate de oameni erau așteptați în stradă, luni, 1 mai - o mobilizare excepțională, după aproape 4 luni de frământări sociale ieșite din comun, provocate de reforma pensiilor. Protestele au devenit violente la Paris și Nantes. Franța e în a 14-a zi de foc de la inceputul anului, cu grevă generală și proteste care au degenerat deja în mai multe localități, inclusiv în capitală, după ce sindicatele i-au promis președintelui Macron un 1 Mai istoric.

Ministerul de Externe de la București a emis deja o alertă de călătorie pentru românii care vizitează Franța în această perioadă. Luni, circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi perturbate de o grevă generală, scrie Digi24.

Pentru prima dată după mai bine de 10 ani, toate sindicatele au făcut apel la acțiune "fără precedent și excepțională" de Ziua Muncii.

Serviciile de informații avertizează că sunt riscuri de tulburări din partea unor indivizi radicalizați, de extremă-stânga în orașele mari, inclusiv la Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
30,24
Câțiva nori
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Wed
25
Thu
23
Fri
20
Sat
24
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău