Noi proteste violente în Franța. Serviciile secrete avertizează că sunt riscuri de tulburări din partea unor indivizi radicalizați

  • 01 Mai 2023 17:34
Noi proteste violente în Franța. Serviciile secrete avertizează că sunt riscuri de tulburări din partea unor indivizi radicalizați

Încă o zi de proteste în Franța: un milion și jumătate de oameni erau așteptați în stradă, luni, 1 mai - o mobilizare excepțională, după aproape 4 luni de frământări sociale ieșite din comun, provocate de reforma pensiilor. Protestele au devenit violente la Paris și Nantes. Franța e în a 14-a zi de foc de la inceputul anului, cu grevă generală și proteste care au degenerat deja în mai multe localități, inclusiv în capitală, după ce sindicatele i-au promis președintelui Macron un 1 Mai istoric.

Ministerul de Externe de la București a emis deja o alertă de călătorie pentru românii care vizitează Franța în această perioadă. Luni, circulația feroviară, transportul public și zborurile vor fi perturbate de o grevă generală, scrie Digi24.

Pentru prima dată după mai bine de 10 ani, toate sindicatele au făcut apel la acțiune "fără precedent și excepțională" de Ziua Muncii.

Serviciile de informații avertizează că sunt riscuri de tulburări din partea unor indivizi radicalizați, de extremă-stânga în orașele mari, inclusiv la Paris.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău