Noi proteste violente în Chile, în ciuda remanierii guvernului: Mii de protestatari au incendiat clădiri și au paralizat transportul public

  • 29 Octombrie 2019 11:37
Noi proteste violente în Chile, în ciuda remanierii guvernului: Mii de protestatari au incendiat clădiri și au paralizat transportul public

Noi proteste au izbucnit în Chile, în ciuda înlocuirii de președintele Sebastián Piñera a opt miniștri cheie ai Cabinetului și încercările sale de a asigura populația că ține cont de cererile lor privind egalitatea între cetățeni și servicii sociale îmbunătățite, potrivit Associated Press, preluat de Mediafax.ro.

Mii de protestatari s-au adunat din nou în centrul capitalei Santiago și un grup a dat foc unei clădiri care adăpostește un restaurant și magazine fast-food. Pompierii se luptau cu stingerea focului.

Între timp, sute de mii de oameni au încercat să ajungă acasă de la locul de muncă cu autobuzele gratuite trimise pentru a înlocui trenurile a căror circulație a fost oprită din cauza incendierii a zeci de stații în ultima săptămână în cel mai modern sistem de transport public din America Latină.

Piñera a înlocuit șefii de la Interne, Trezorerie, Economie, Muncă și de alte patru ministere cu oficiali, în general, mai tineri, văzuți ca mai centristi și mai accesibili.

"Chile s-a schimbat, iar Guvernul trebuie să se schimbe", a spus președintele Piñera .

Cu toate acestea, guvernul său nu a anunțat luni nicio politică care să vizeze abordarea a 10 zile de proteste pentru serviciile sociale deficitare și costul ridicat al vieții într-una dintre cele mai prospere și moderne țări din America Latină.

Numărul morților în cele 10 zile de proteste violente este de 20 și 1.132 de răniți, deși nu este clar câți au fost uciși de poliție și câți de către hoți.

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului și fostul președinte al Chile, Michelle Bachelet, a trimis luni o delegație în țară pentru a investiga situația. Amnesty International a trimis la rândul său o echipă.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău