Noi proteste se anunță astăzi în România

  • 01 Februarie 2017 09:14
Noi proteste se anunță astăzi în România

Noi manifestații față de schimbările din legile privind justiția, făcute fulger de Guvern marți seara, sunt anunțate pe platforma de socializare Facebook, în contextul în care în jur de 15.000 de oameni au ieșit spontan noaptea trecută în stradă, informează Mediafax.ro.

”Au dat legea mișelește, noaptea, au mințit că vor discuta doar despre Buget în seara asta. Au încălcat Art. 40, alin. 2 din Constituție. Iar din acest motiv, acest guvern trebuie sa plece”, este mesajul publicat pe Facebook.

Primul protest este anunțat la ora 9.00, în fața Guvernului.

De altfel, și Nicușor Dan, liderul USR, îndeamnă cetățenii să iasă în stradă de dimineață, printr-un mesaj publicat pe aceeași rețea de socializare:

''Hoțește, noaptea, guvernul lui Liviu Dragnea a adoptat cele două ordonanțe de urgență privind amnistia și grațierea. Putem face trei lucruri: să ieșim în stradă mâine dimineață, să cerem Avocatului Poporului să conteste ordonanțele la CCR, să cerem președintelui CSM, care a avizat negativ proiectele, să ceară CCR să constate un conflict juridic de natură constituțională cu guvernul, noi vom face aceste lucruri, dar e nevoie de toți'', a scris Nicușor Dan.

Un protest de amploare este programat și pentru după-amiază, care vizează nu doar oamenii din București, ci din întreaga țară:

”Invităm lumea din restul României să se alăture la București, pentru a scăpa de acest coșmar.
Începând de azi, studenții au gratuit transportul cu trenul, deci este și mai ușor să ajungă în București”, se arată în mesajul publicat pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău