Noi percheziții în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. Trei persoane au fost reținute

  • 02 Septembrie 2022 17:07
Noi percheziții în cauza penală privind finanțarea ilegală a Partidului Politic „Șor”. Trei persoane au fost reținute

Procuratura Anticorupție continuă să conducă acțiunile de urmărire penală efectuate de Centrul Național Anticorupție în cauza penală în care sunt investigate acțiunile pretins ilegale de finanțare ilegală a Partidului Politic „Șor”.

Astăzi, 02 septembrie 2022, de către ofițerii de urmărire penală au fost efectuate patru percheziții, inclusiv la un președinte al unei organizații teritoriale raionale a partidului.
De către organul de urmărire penală al Centrului Național Anticorupție au fost reținute trei persoane pentru un termen de 72 ore.
 
Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat, infracțiuni prevăzute la art. 181/2 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal.
 
Totodată, informăm că, tot astăzi, judecătorului de instrucție i-a fost înaintat demersul privind prelungirea termenului măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința învinuitei Tauber Marina cu încă 30 zile, data ședinței de examinare a demersului urmând să fie fixată de instanța de judecată.
 
La 01 septembrie 2022, ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit a PP „Șor” a fost adusă la cunoștința reprezentantului său legal, care a fost desemnat de judecătorul de instrucție.
Persoanei juridice la fel, fiindu-i incriminată comiterea infracțiunilor prevăzute la art. 181/2 alin. (1) și alin. (5) din Codul penal, se arată în comunicat. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:4,12 m/s
Sat
2
Sun
0
Mon
-0
Tue
0
Wed
-0
Arhivă Radio Chișinău