Noi percheziții efectuate de ofițerii CNA în dosarul de însușire a terenurilor din str. Podgorenilor

  • 11 Aprilie 14:35
Noi percheziții efectuate de ofițerii CNA în dosarul de însușire a terenurilor din str. Podgorenilor

Ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău au efectuat în această dimineață percheziții pe mai multe adrese din mun. Chișinău și raioanele de Nord ale țării, în dosarul de însușire a terenurilor din str. Podgorenilor mun. Chișinău cu suprafața totală de 7,9 ha, în valoare de peste 10 milioane de lei. Persoanele cercetate sunt foști administratori de întreprinderi implicate în acțiunile ilegale, care ulterior au fost reînregistrate pe persoane interpuse cu domiciliul în regiunea transnistreană, informează Centrul Național Anticorupție.

Potrivit faptelor investigate, în perioada anilor 2013-2014, un grup de persoane, acționând de comun acord cu persoane publice din cadrul Primăriei mun. Chișinău și OCT Cadastru, urmărind scopul dobândiri ilicite a bunurilor cu statut de proprietate publică, au utilizat o hotărâre judecătorească care conținea date vădit false (pretins a fi emisă în anul 2013), conform căreia s-a recunoscut valabilitatea unor contracte de vânzare-cumpărare presupus încheiate între Primăria mun. Chișinău cu o societate înregistrată într-o zonă off-shore, dar și cu alte companii din țară.

Această hotărâre a fost utilizată la însușirea terenurilor cu suprafața totală de 7,9 ha care au fost transmise anterior în folosința Societății pe Acțiuni ,,CZOM”, redenumită ulterior în SA ”SUCCIN”.

În cadrul acțiunilor procesuale efectuate de ofițerii CNA în ziua de 11.04.2024 sub conducerea Procuraturii mun. Chișinău, au fost efectuate 4 percheziții în urma cărora au fost ridicate obiecte și documente relevante cauzei penale.

Acum o lună, ofițerii CNA au mai efectuat acțiuni de urmărire penală pe cazul de însușire a terenurilor din mun. Chișinău, în cadrul cărora au fost reținute 4 persoane implicate în acțiunile ilegale.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Tue
17
Wed
18
Thu
18
Fri
19
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău