Noi măsuri în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la Aeroport

  • 12 August 14:39
Noi măsuri în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la Aeroport

Conform Dispoziției CSE nr. 33 din 11 august, în Aeroportul Internațional Chișinău au fost instituite noi măsuri pe linia de securitate.

Astfel, în scopul asigurării siguranței și protecției antiteroriste la obiectivele infrastructurii critice:
 
3.1. Se sistează activitatea sălii VIP din incinta Aeroportului;
 
3.2. Se interzice accesul în incinta Aeroportului Internațional Chișinău persoanelor, cu excepția pasagerilor, angajaților agenților economici sau autorităților publice care activează în cadrul Aeroportului Internațional Chișinău și membrilor a echipajelor.
 
3.3. Prin derogare de la prevederile art.6 din Legea nr.283/2011 cu privire la Poliția de Frontieră, se investește Poliția de Frontieră cu atribuții de acordare a suportului la examinarea clădirilor și teritoriului Aeroportului Internațional Chișinău în scopul identificării materialelor sau substanțelor explozive.
 
3.4. Pentru asigurarea implementării pct.3.3. polițiștii de frontieră vor fi instruiți și asistați permanent de către un angajat al Inspectoratului General al Poliției cu competențe de identificare a substanțelor explozive și de asigurare a respectării procedurilor de reacție în situații de alertă cu explozibil.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,85
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Sun
18
Mon
14
Tue
12
Wed
12
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău