Noi lovituri israeliene în Siria: Doi combatanți pro-iranieni au fost uciși (OSDO)

  • 12 Martie 2023 15:00
Noi lovituri israeliene în Siria: Doi combatanți pro-iranieni au fost uciși (OSDO)

Israelul a efectuat duminică raiduri aeriene asupra unui depozit de armament din vestul Siriei, ucigând doi combatanți pro-iranieni și rănind trei soldați, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) - transmite Agerpres.

„Loviturile israeliene au vizat un depozit de arme aparținând forțelor pro-iraniene situat ... între provinciile Tartus și Hama", a declarat Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorului, care are sediul în Marea Britanie și dispune de o rețea extinsă de surse în Siria. Doi combatanți pro-iranieni au fost uciși și trei soldați sirieni au fost răniți, a declarat el pentru AFP.

Potrivit agenției de presă siriene Sana, care citează o sursă militară, ''în jurul orei 07:15 (04:15 GMT), inamicul israelian a efectuat un atac aerian, lansând rachete (...) asupra unor ținte din regiunile Tartus și Hama''.

''Atacul a rănit trei soldați și a provocat pierderi materiale'', a adăugat agenția, precizând că apărarea aeriană siriană a interceptat o parte din rachete.

În Israel, armata a declarat că "nu comentează relatările presei străine".

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria vecină de la începutul războiului civil în 2011, vizând poziții ale regimului, precum și forțe iraniene și ale Hezbollahului libanez, aliați ai Damascului și dușmani declarați ai Israelului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău