Noi imagini din satelit sugerează că Phenianul a testat un nou motor de rachetă

  • 09 Decembrie 2019 13:02
Noi imagini din satelit sugerează că Phenianul a testat un nou motor de rachetă

Imaginile de satelit făcute înainte și după ce Coreea de Nord a efectuat un "test foarte important" sugerează că aceasta a testat un nou tip de motor de rachetă, au informat luni experții, relatează site-ul agenției Reuters și mediafax.ro.

Agenția nord-coreeană de știri KCNA a informat că nord-coreenii au efectuat un test "foarte semnificativ" la baza de lansare Sohae, pe care, potrivit oficialilor americani, Phenianul a promis în 2018 că o va dezafecta. 

Imaginile de satelit făcute sâmbătă de Planet Labs au arătat mai multe vehicule și echipament care ar putea fi folosit într-un experiment cu motor de rachetă, în timp ce imaginile făcute duminică sugerează că un astfel de test a fost făcut, informează analistul Jeffrey Lewis. 

"Vehiculele și obiectele apar pe 7 decembrie părând să conducă un test", a informat acesta. 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Apărare de la Seul a refuzat să confirme că acesta ar fi fost un test pentru un motor de rachetă, declarând că monitorizarea și investigația se află în desfășurare împreună cu autoritățile americane.

Testul are loc în contextul în care Coreea de Nord a avertizat recent că ar putea urma o "nouă cale" pe fondul impasului în negocierile cu SUA privind denuclearizarea Coreei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău