Noi exerciții militare NATO

  • 14 Aprilie 2015 08:18
Noi exerciții militare NATO

La baza militară din Leeuwarden a început luni exercițiul "Frisian Flag" la care participă avioane militare din Finlanda, Germania, Spania, Polonia, Olanda și SUA.

În Olanda au început luni, noi exerciții militare ale Alianței Nord-Atlantice.

Antrenamentele forțelor NATO s-au intensificat în ultimul an ca urmare a crizei din Ucraina, în condițiile în care Alianța dorește să îi transmită un semnal Federației Ruse că este pregătită să răspundă la o eventuală agresiune împotriva unui stat membru din estul Europei.

La baza militară din Leeuwarden, în Olanda a început astăzi exercițiul "Frisian Flag", operațiune internațională de amploare, la care participă avioane militare din Finlanda, Germania, Spania, Polonia, Olanda și Statele Unite ale Americii.

Săptămâna trecută, 12 avioane F-15 americane au fost aduse în Olanda. Acestea au participat deja la câteva exerciții cu avioane olandeze F-16.

Exercițiile se desfășoară deasupra Mării Nordului, în scenarii ofensive și defensive realiste.

Obiectivul operațiunii este consolidarea cooperării forțelor aviatice în interiorul NATO, dar și în afara organizației nord-atlantice, cooperare care se dovedește esențială într-o intervenție ca cea, de exemplu, din Irak.

Dacă aceste exerciții îi vor impresiona pe ruși rămâne de văzut. SUA vor să arate, însă, țărilor europene că sunt un partener NATO pe care se pot baza.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău