Noi detalii în perchezițiile la fostul președinte de Parlament, Andrian Candu

  • 13 Iulie 2022 07:56
Noi detalii în perchezițiile la fostul președinte de Parlament, Andrian Candu

Ex-președintele Parlamentului Andrian Candu ar fi obținut o cotă parte dintr-o societate cu răspundere limitate autohtonă, precum și și-ar fi suplinit bugetul familiei cu mijloace financiare nejustificate de circa 800 de mii de lei. Demnitarul și-ar fi majorat averea cu mijloace financiare și bunuri imobile, utilizând în acest sens bani din surse nejustificate, în sumă de aproximativ 4,5 milioane de lei, în perioada august 2016 – martie 2020. Despre aceasta a anunțat Centrul Național Anticorupție într-un comunicat de presă, citat de IPN, după ieri a anunțat despre efectuarea unor percheziții care l-ar privit pe Andrian Candu.

Potrivit oamenilor legii, perchezițiile au fost efectuate la domiciliul familiei fostului deputat și în alte trei imobile deținute în proprietate de către acesta. Ex-președintele Parlamentului a fost recunoscut în calitate de bănuit și audiat la CNA. Acțiunile de urmărire penală au avut loc ieri dimineața, iar temei pentru inițierea procesului penal a servit sesizarea Autorității Naționale de Integritate, care a efectuat controlul averii și intereselor personale ale demnitarului.

Fostul președinte de Parlament a devenit subiectul perchezițiilor efectuate de ofițerii CNA și procurorii anticorupție, într-o cauză penală pornită pe fapte de îmbogățire ilicită, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică.

Andrian Candu a devenit deputat în anul 2010, fiind ales pe listele Partidului Democrat. A fost președintele Parlamentului în perioada ianuarie 2015 - februarie 2019. În februarie 2020, a creat grupul parlamentar Pro Moldova, care ulterior a devenit partid politic. În octombrie 2021, Andrian Candu și-a prezentat demisia din funcția de președinte al formațiunii politice Pro Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău