Noi detalii în cazul deputaților Partidului Șor care au fost lipsiți de imunitate parlamentară

  • 23 Martie 2021 15:58
Noi detalii în cazul deputaților Partidului Șor care au fost lipsiți de imunitate parlamentară

Procuratura Anticorupție l-a recunoscut în calitate de bănuit și l-a audiat pe deputatul Denis Ulanov, care este vizat în dosarul ”frauda bancară”. Mai exact, acesta este bănuit de ”escrocherie” și ”spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale, comunică Procuratura Generală.

De asemenea, astăzi, procurorii anticorupție au efectuat percheziții în biroul acestuia, aflat la sediul Companiei ”Avia Invest”.
 
Menționăm că, ieri, imediat după ridicarea imunității parlamentare, deputatul Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de Procuratura Anticorupție, în calitate de bănuit de ”abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat ”Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionării.
 
Tot ieri, procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului Jardan, dar și în biroul său de serviciu de la sediul Companiei ”Avia Invest”, al cărei administrator a fost.
 
Cei doi deputați ai Partidului Șor au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, după ce, la cererea procurorului General, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.
 
Fiind audiați de procurori, ambii deputați au făcut declarații în cadrul cauzelor penale în care sunt vizați, însă nu și-au recunoscut vina.

„Precizăm că, această etapă a procesului penal nu poate înfrânge principiul prezumției de nevinovăție a persoanei. Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile a instanței”, se menționează în comunicatul Procuraturii Generale. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău