Noi decizii CNESP: Instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior din localitățile cu pragul de alertă roșu vor activa în regim online

  • 12 Octombrie 2021 09:54
Noi decizii CNESP: Instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior din localitățile cu pragul de alertă roșu vor activa în regim online

Instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior din localitățile cu pragul de alertă roșu vor activa în regim online, cu excepția orelor practice care implică utilizarea de echipamente tehnice/laboratoare, dar nu mai mult de 10% din activitățile didactice per program de studiu, sunt noile condiții impuse de către CNESP.

Pentru Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, CNESP a aprobat regimul mixt de activitate și studii, întrucât instituția a înregistrat o rată de vaccinare împotriva COVID-19 de 95% în rândul studenților, cadrelor didactice și personalul auxiliar.
 
Mai mult, au fost aprobate noi condiții de revenire la studii cu prezență fizică pentru clasele, grupele academice care sunt plasate în carantină în urma confirmării unui caz pozitiv de COVID-19. Astfel, elevii/studenții vor reveni la studii cu prezență fizică după a 7-a zi din data confirmării cazului pozitiv dacă aceștia vor prezenta un test negativ pentru COVID-19 și dacă nu au înregistrat alte semne clinice de COVID-19, se arată în comunicat.
 
Cei care vor încheia perioada de carantină înainte de termen în baza unui test negativ, vor fi monitorizați zilnic până la a 14-a zi. Mai mult, testarea elevilor minori se va realiza gratuit și cu acordul părinților, menționează CNESP.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău