Noi decizii ale CSE: A fost simplificată procedura de import a ajutoarelor umanitare pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina

  • 07 Martie 2022 14:08
Noi decizii ale CSE: A fost simplificată procedura de import a ajutoarelor umanitare pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina

Comisia Situații Excepționale a decis, în cadrul ședinței de astăzi, să simplifice procedurile de import a ajutoarelor umanitare venite în adresa Guvernului Republicii Moldova pentru asistența refugiaților din Ucraina. Procedura simplificată se aplică doar în cazurile în care ajutoarele sunt recepționate de către una dintre autoritățile publice centrale, în special, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Sănătății, se arată într-un comunicat al Serviciuui de presă al Guvernului.

Serviciul Vamal va autoriza importul acestui tip de ajutoare fără avizul prealabil al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, dar și fără aplicarea altor măsuri de politică economică.

O altă decizie a CSE vizează fluidizarea tranzitului cetățenilor străini și apatrizi. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) va putea să organizeze curse aeriene neregulate pentru transportul refugiaților din Ucraina. 

La fel, membrii CSE au decis să faciliteze importul de medicamente de uz veterinar în perioada stării de urgență.  Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor permite intrarea în țară a medicamentelor de uz veterinar înregistrate centralizat de către Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA). Lista acestora urmează să fie coordonată în prealabil cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău