Noi date privind COVID-19 în R.Moldova: o persoană se află într-o stare extrem de gravă. Distribuția pe vârste a persoanelor infectate

  • 17 Martie 2020 09:46
Noi date privind COVID-19 în R.Moldova: o persoană se află într-o stare extrem de gravă. Distribuția pe vârste a persoanelor infectate

Cele mai multe persoane infectate cu virusul COVID-19 au vârsta cuprinsă între 60 și 69 de ani. Este vorba despre nouă persoane din cele 29 infectate cu coronavirusul de tip nou. Despre acest lucru a informat ministrul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing.

Distribuția pe vârste a persoanelor infectate arată astfel: 0-9 ani – un caz 10-19 ani – 2 cazuri 20-29 ani – 3 cazuri 30-39 ani – 5 cazuri 40-49 ani – 4 cazuri 50-59 ani – 5 cazuri 60-69 ani – 9 cazuri.

Ea a precizat că din numărul total de cazuri confirmate, 15 sunt de import și anume din Italia, Franța, Marea Britanie și Elveția. Celelalte 14 cazuri, sunt cu transmitere locală. Infecția cu COVID-19 a fost confirmată la persoane din Chișinău, Hîncești și Soroca.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că, în cazul a 23 de persoane stare de sănătate este de gravitate medie.

Ministrul Sănătății a informat că starea de sănătate a unei persoane infectate cu COVID-19 este extrem de gravă și nu există, din păcate, un progres. Ea asigurat că personalul medical depune efortul pentru ca bolnavul să se însănătoșească.

Viorica Dumbrăveanu a transmis un mesaj de mulțumire pentru persoanele care au manifestat solidaritate cu personalul medical care tratează persoanele infectate cu coronavirsul de tip nou, venind cu donații și prânzuri calde.

În situațiile de criză, se conturează valorile adevărate ale societății. Am observat o solidarizare față de medici. Vreau să-mi exprim recunoștința față de aceste persoane și gratitudinea față de personalul medical care cu profesionalism își îndeplinește muncă.

Ministrul Sănătății a reiterat necesitatea izolării la domiciliu și respectării recomandărilor medicilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău