Noi date despre starea de sănătate a celor 37 de supraviețuitori ai catastrofei produse pe Aeroportul Șeremetievo

  • 07 Mai 2019 10:49
Noi date despre starea de sănătate a celor 37 de supraviețuitori ai catastrofei produse pe Aeroportul Șeremetievo

Surse medicale ruse au făcut marți, 7 mai, precizări cu privire la șansele de refacere și evaluarea stării de sănătate a supraviețuitorilor accidentului aviatic produs duminică, 5 mai, pe Aeroportul Internațional Șeremetievo din Moscova. Majoritatea supraviețuitorilor tragicului accident sunt internați în Centrul Medical "Vișnevski", din Moscova, fiind monitorizați în permanență, scrie Rador .

 Directorul Centrului Medical "Vișnevski", Amiran Revișvili, a precizat că se remarcă o dinamică pozitivă a stării de sănătate a supraviețuitorilor accidentului aviatic din Șeremetievo.

"Se înregistrează o dinamică pozitivă la absolut toți supraviețuitorii accidentului. Evident că ne așteptăm la unele complicații, dar sperăm ca acestea să fie unele extrem de nesemnificative", a mai precizat directorul Centrului Medical "Vișnevski", Amiran Revișvili, citat de Agenția de presă RIA NOVOSTI. Potrivit afirmațiilor sale, doi pacienți au fost transferați din secția de terapie intensivă. Starea de sănătate a unui pacient s-a ameliorat semnificativ, din critică devenind una de gravitate medie. 


"Una dintre paciente se află în stare critică, în momentul de față, fiind intubată și ventilată mecanic, dar și la ea se înregistrează o ameliorare semnificativă a stării de sănătate", a mai menționat directorul centrului. Alți cinci răniți în urma incidentului au fost internați în cadrul secției de terapie a Institutului "Sklifosovski" din Moscova, a precizat Ministerul rus al Sănătății, printr-un comunicat. 


Avaria s-a produs în timpul aterizării, 41 de persoane au decedat în urma catastrofei produse pe Aeroportul Șeremetievo. 37 de persoane dintre cele 78, care se aflau la bordul avionului de linie Sukhoi Superjet 100-95B, SSJ-100 ce efectua cursa Moscova-Murmansk și care a luat foc în timpul unei aterizări de urgență, pe Aeroportul Internațional Șeremetievo din Moscova, au supraviețuit tragediei, a anunțat Svetlana Petrenko, purtătoarea de cuvânt a comisiei de anchetă a Parchetului General Rus, care investighează cazul. 

Sursa:Rador 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
20
Wed
21
Thu
18
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău