Noi cifre oferite de BNS referitoare la recensământul populației și locuințelor

  • 25 Mai 11:15
Noi cifre oferite de BNS referitoare la recensământul populației și locuințelor

Până la finalul zilei de 23 mai 2024, în cadrul Recensământului populației și locuințelor au fost recenzate circa 1 milion 331 mii de locuințe (inclusiv cele ocupate, secundare și neocupate) și circa 1 milion 952 mii de persoane. Datele au fost prezentate astăzi de către Biroul Național de Statistică (BNS), transmite MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită în Republica Moldova.

Totodată, BNS a prezentat și informația privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe estimate, în profil teritorial, la finele zilei de 23 mai 2024. Astfel, printre municipiile și raioanele în care se atestă cea mai înaltă rată de recenzare se numără Anenii Noi, Ungheni, Telenești, Călărași, Orhei, Glodeni, Râșcani.

”Îndemnăm populația care încă nu a fost recenzată, să fie receptivă și deschisă de a participa la recensământ, pentru a se regăsi în tabloul cu rezultate”, a precizat BNS. 

Recensământul populației și locuințelor a fost lansat pe 8 aprilie și se va desfășura până pe 7 iulie curent. În acest interval, circa 4 mii de recenzori, urmează să ajungă din casă în casă pentru a colecta date despre populație și caracteristicile ei, precum vârstă, sex, etnie, nivelul educației, ocupația etc., dar și locuințe și condițiile de trai, precum dotarea cu sistem de canalizare și aprovizionare cu apă, modul de încălzire ș.a. 

Recensământul se desfășoară o dată la zece ani, fiind o activitate de amploare națională care oferă tabloul demografic complet al țării. Datele colectate în urma recensământului vor oferi informații pentru elaborarea politicilor publice, naționale și locale, necesare pentru dezvoltarea economică și socială a țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău