Noi cazuri suspecte de infecție cu COVID-19 în R.Moldova

  • 14 Martie 2020 09:55
Noi cazuri suspecte de infecție cu COVID-19 în R.Moldova

În Rep. Moldova sunt în prezent 46 de cazuri suspecte de COVID-19 și opt cazuri confirmate, a declarat sâmbătă, 14 martie, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

32 dintre persoanele suspecte sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” din Capitală, iar 14 – la Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii.

Starea de sănătate a două persoane din cele opt contaminate este destul de gravă, a spus Viorica Dumbrăveanu. Starea de sănătate a trei persoane este de gravitate medie, iar în cazul altor trei persoane se înregistrează o dinamică pozitivă.

Viorica Dumbrveanu a mai spus că toate cele opt cazuri de COVID-19 sunt de import al infecției, din Italia. Totodată, ministra a infirmat unele informații din presă și a precizat că cele șapte persoane diagnosticate în această săptămână n-ar avea nicio legătură cu primul caz, cel al femeii de 48 de ani revenită acasă cu avionul de pe cursa Milano – Chișinău.

Autoritățile au mai informat că până în prezent 140 de persoane au fost supuse testelor de diagnosticare cu noul coronavirus. Ministra sănătății a mai spus că autoritățile dispun de peste o mie de teste din lotul trimis de Organizația Mondială a Sănătății.

Amintim că în Rep. Moldova a fost instituit începând de vineri, 13 martie, alertă națională de nivel Cod Roșu. Toate activitățile de masă sunt sistate, iar din 15 martie se suspendă zborurile spre  Italia,  Spania și Franța, iar din 16 martie și spre alte țări europene: Austria, Belgia, Cehia, Cipru, Germania, Irlanda, Marea  Britanie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău