Noi bombardamente în Harkov și Zaporojie. Ucraina le cere bielorușilor să nu participe la război

  • 21 Octombrie 2022 18:54
Noi bombardamente în Harkov și Zaporojie. Ucraina le cere bielorușilor să nu participe la război

Trupele ruse au lansat noi atacuri asupra orașului Harkov, în nord-estul țării, al doilea ca mărime din Ucraina, care s-au soldat cu cel puțin șase răniți, și în Zaporojie(sud), unde se află cea mai mare centrală nucleară. Armata Ucrainei transmite că până la 2.000

Armata ucraineană s-a adresat direct într-un comunicat poporului Republicii Belarus, aliată a Rusiei, cerându-i să nu participe la "războiul murdar" împotriva Ucrainei, informează dpa. Dat publicității vineri la Kiev, comunicatul îndeamnă "toți cetățenii din Belarus să nu se supună ordinelor conducerii lor de a intra în război împotriva Ucrainei".

Minskul caută să atragă poporul belarus în acest "război murdar", se spune în comunicatul armatei ucrainene, care îi îndeamnă pe belaruși să "facă alegerea corectă" și să stea departe de acest război.

Însă, dacă Belarus va participa direct la război, "noi vom răspunde", a atenționat armata Ucrainei. Recenta desfășurare de către Rusia a mii de soldați și sute de vehicule blindate în Belarusul vecin a alimentat noi temeri în Ucraina că președintele rus Vladimir Putin ar putea lansa un nou front în războiul său împotriva Ucrainei. În februarie, forțele ruse au pătruns în nordul Ucrainei dinspre orașul Gomel din sudul Republicii Belarus, nu departe de Kiev. În prezent, observatori constată o activitate militară sporită în această zonă, transmite digi24.ro.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău