Noi alerte aeriene nocturne la Kiev și în alte orașe din Ucraina

  • 19 Mai 2023 09:20
Noi alerte aeriene nocturne la Kiev și în alte orașe din Ucraina

Apărarea antiaeriană a avut din nou de lucru în zorii zilei de vineri la Kiev și în alte orașe din Ucraina, ținte în ultimele zile ale unor bombardamente intense din partea forțelor ruse, informează AFP, citată de Agerpres.

Oficiali militari și mass-media au raportat explozii inclusiv în Liov și Rivne, în vestul țării, dar și la Herson, în sud. Șeful administrației civile și militare din regiunea Krivîi Rih (sud), Oleksandr Vilkul, a făcut apel ca locuitorii să rămână în adăposturi și a raportat explozii, scrie G4Media.

În noaptea precedentă, Kievul și alte câteva orașe ucrainene au fost vizate de un val de lovituri cu rachete rusești. Armata ucraineană a susținut că a doborât aproape toate proiectilele. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a declarat că a lovit și a distrus toate țintele raidurilor sale nocturne.

Administrația civilă și militară de la Kiev a apreciat că atacurile rusești efectuate de la începutul lunii mai au fost „fără precedent în ceea ce privește puterea, intensitatea și varietatea lor”.

În privința situației de pe front, liderul grupării paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin a apreciat drept improbabilă o capturare în zilele următoare a orașului Bahmut din estul Ucrainei. „Este puțin probabil ca Bahmut să fie cucerit complet mâine sau poimâine”, a scris Prigojin pe Telegram joi seară, raportând lupte grele în suburbiile de sud-vest ale orașului. „Bahmut nu a fost cucerit încă. Este o suburbie numită Samolet. Este o fortăreață inexpugnabilă, formată din șiruri de blocuri (…) Acolo au loc în acest moment cele mai grele bătălii”, a mai spus șeful mercenarilor Wagner.

„O rugăminte importantă, așadar: fericirea iubește tăcerea. Lăsați-ne să terminăm treaba”, a adăugat el.

Bătălia pentru acest oraș din Donbas este cea mai sângeroasă și cea mai lungă de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie 2022.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:60 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău