Noi acuzaţii împotriva staff-ului lui Donald Trump în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA

  • 23 Februarie 2018 10:15
Noi acuzaţii împotriva staff-ului lui Donald Trump în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA

Procurorul special Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile din SUA, a formulat joi noi acuzaţii împotriva lui Paul Manafort, fost şef al campaniei electorale a preşedintelui Donald Trump, informează DPA.

Manafort şi Robert Gates, un alt membru al personalului de campanie, sunt acuzaţi de completarea unor declaraţii fiscale false, de omisiunea de a raporta conturi în străinătate şi de fraudă bancară.

Manafort este inculpat într-o instanţă din statul american Virginia pentru spălarea sumei de 30 de milioane de dolari din venituri ascunse de autorităţile din SUA, cu ajutorul lui Gates. Cei doi au fost deja trimişi în judecată, în octombrie, pentru fals în declaraţii, spălare de bani şi neînregistrarea ca agenţi străini, în legătură cu activităţi de lobby pentru fostul guvern pro-rus al Ucrainei.

Niciuna din acuzaţii nu include presupusa complicitate cu Rusia, în cadrul campaniei electorale, care constituie principalul motor al anchetei Departamentului de Justiţie, precizează DPA. Noile capete de acuzare sunt percepute, potrivit agenţiei, ca o modalitate prin care Mueller îşi intensifică presiunile asupra celor doi inculpaţi, pentru a-i convinge să coopereze cu anchetatorii care se pregătesc pentru proces. Acuzaţiile survin la o săptămână după inculparea a 13 cetăţeni ruşi pentru complot în vederea subminării procesului electoral american.

Trump a afirmat de mai multe ori că ancheta privind presupusa complicitate cu Rusia a campaniei sale electorale este o înşelătorie menită să îi afecteze administraţia. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
11 °C
cer acoperit de nori
Umiditate:43 %
Vint:3,1 m/s
Sun
11 °C
Mon
11 °C
Tue
3 °C
Wed
3 °C
Thu
4 °C

Curs oficial BNM 28 Martie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.7760 -0.0000
USD 18.0446 -0.0000
RON 4.0914 -0.0000
UAH 0.6405 -0.0000
RUB 0.2313 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău