Noi acuzații împotriva staff-ului lui Donald Trump în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA

  • 23 Februarie 2018 10:15
Noi acuzații împotriva staff-ului lui Donald Trump în ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA

Procurorul special Robert Mueller, care anchetează amestecul Rusiei în alegerile din SUA, a formulat joi noi acuzații împotriva lui Paul Manafort, fost șef al campaniei electorale a președintelui Donald Trump, informează DPA.

Manafort și Robert Gates, un alt membru al personalului de campanie, sunt acuzați de completarea unor declarații fiscale false, de omisiunea de a raporta conturi în străinătate și de fraudă bancară.

Manafort este inculpat într-o instanță din statul american Virginia pentru spălarea sumei de 30 de milioane de dolari din venituri ascunse de autoritățile din SUA, cu ajutorul lui Gates. Cei doi au fost deja trimiși în judecată, în octombrie, pentru fals în declarații, spălare de bani și neînregistrarea ca agenți străini, în legătură cu activități de lobby pentru fostul guvern pro-rus al Ucrainei.

Niciuna din acuzații nu include presupusa complicitate cu Rusia, în cadrul campaniei electorale, care constituie principalul motor al anchetei Departamentului de Justiție, precizează DPA. Noile capete de acuzare sunt percepute, potrivit agenției, ca o modalitate prin care Mueller își intensifică presiunile asupra celor doi inculpați, pentru a-i convinge să coopereze cu anchetatorii care se pregătesc pentru proces. Acuzațiile survin la o săptămână după inculparea a 13 cetățeni ruși pentru complot în vederea subminării procesului electoral american.

Trump a afirmat de mai multe ori că ancheta privind presupusa complicitate cu Rusia a campaniei sale electorale este o înșelătorie menită să îi afecteze administrația. 

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău