Nodul Gardian | Oazu Nantoi: ”Republica Moldova este ca un pacient care, după o boală grea, dă semne de viață. Este important să nu pierdem direcția”

  • 26 August 2019 17:27
0%
00:00:00
00:00:00

Este sau nu necesară prelungirea coaliției de guvernare formată din Blocul ACUM și Partidul Socialiștilor? Este întrebarea la care încercăm să aflăm răspuns împreună cu deputatul Blocului ACUM, Oazu Nantoi, invitat al emisiunii ”Nodul Gordian”. Deputatul afirmă că, în condițiile actuale, nu există alternativă, pentru Blocul ACUM, care nu se poate alia la guvernare cu Partidul Democrat sau cu Partidul Șor.

”Eu percep situația din Republica Moldova ca pe un pacient care, după o boală grea, dă semne de viață. Așa că, e bine să ne gândim cum acest pacient va merge la dansuri, dar să nu ne grăbim. Important este să nu pierdem direcția și să nu trădăm scopul. (…) Consider că, dacă acest acord (n.r.: cu PSRM) va conține niște angajamente foarte concrete pentru toate componentele – totul depinde de conținut – atunci eu susțin asemenea acord.

Dacă să ne uităm la campaniile electorale precedente, fără să arăt cu degetul, dacă am da la o parte demagogia electorală, atunci rămânem fără conținut. Conținutul este întoarcerea în albia constituțională a situației și reanimarea structurilor statului de drept democratic”, a subliniat Oazu Nantoi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău