Nistor Grozavu riscă până la 10 ani de pușcărie și este obligat să nu părăsească R.Moldova

  • 20 Septembrie 2019 14:13
Nistor Grozavu riscă până la 10 ani de pușcărie și este obligat să nu părăsească R.Moldova

Procuratura municipiului Chișinău a documentat astăzi mai multe persoane bănuite de escrocherie, falsificarea probelor, precum  și  exces de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, este vorba de persoane angajate în întreprinderi municipale, în Primăria municipiului Chișinău, printre care și un fost viceprimar.

În cadrul cauzelor penale, pe lângă cei trei angajați din cadrul Primăriei mun. Chișinău din această cauză penală, sunt vizate și alte persoane fizice și juridice.
Prin urmare, au fost reținute două persoane pentru un termen de 72 ore – fostul viceprimar, Nistor Grozavu și un angajat al Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare a Primăriei mun. Chișinău. „În rezultatul audierii, ambele persoane au colaborat cu organul de urmărire penală, fără ca să fie identificate temeiuri că aceștia vor împiedica efectuarea urmăririi penale, motiv pentru care a fost luată decizia de eliberare a acestora, cu aplicarea măsurii de nepărăsire și obligarea lor de a se prezenta la solicitarea organului de urmărire penală”, precizează procurorii. 

Totodată, a fost audiat în calitate de bănuit și un angajat din cadrul Primăriei Chișinău, care la momentul comiterii infracțiunii deținea funcția de șef interimar de secție.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele vizate în cauzele penale riscă pedepse cu închisoarea de până la 10 ani și amenzi de sute de mii de lei.

Amintim că fostul viceprimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a fost audiat în această dimineață la Procuratura municipiului Chișinău, ulterior fiind escortat la Procuratura Generală. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău