Nissan lansează șapte modele noi în Africa

  • 29 Iunie 2020 18:18
Nissan lansează șapte modele noi în Africa

Nissan Motor vrea să lanseze șapte noi modele în Africa, în următorii doi ani, au anunțat luni directorii companiei nipone, în condițiile în care producătorul auto se concentrează pe piețele cu un ritm ridicat de creștere, pentru a atenua impactul crizei provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, preluat de Agerpres.

În exercițiul fiscal încheiat la 31 martie 2020, Nissan a înregistrat pierderi de 671,22 miliarde yeni (6,27 miliarde de dolari), acestea fiind primele sale pierderi anuale din ultimii 11 ani, în contextul în care mai mulți ani de expansiune agresivă urmată de fostul director general Carlos Ghosn au afectat profitabilitatea grupului auto nipon, la care s-a adăugat și pandemia de coronavirus care și-a pus amprenta pe vânzările globale de autovehicule.

Nissan își va extinde cu șapte modele noi portofoliul de SUV-uri și vehicule cross-over în Africa, din care patru vor fi din categoria SUV-urilor, a explicat Shinkichi Izumi, director al subsidiarei Nissan Africa de Sud.

De asemenea, Nissan vrea să facă din Africa un hub pentru vehicule comerciale ușoare (LCV) și va majora producția celebrei camionete Navara, deschizând fabrici în Ghana și în Kenya, a declarat Izumi.

Acesta nu a dat publicității detaliile investițiilor și nivelul producției din regiune, deși în 2019 Nissan a anunțat că va cheltui 174,07 milioane de dolari pentru modelul Navara.

"Vom produce pe plan local noul model Navara și vom încerca să-l exportăm", a afirmat Guillaume Cartier, președintele Nissan pentru Africa, Orientul Mijlociu și India.

Pentru a reveni pe profit, Nissan a decis recent să elimine sute de locuri de muncă la uzina sa de la Sunderland (Marea Britanie) și să își închidă fabrica din Barcelona (Spania). De asemenea, Nissan vrea să se bazeze pe alianța sa cu Renault și Mitsubishi Motors, a cărui nouă strategie vizează în principal revenirea pe profit.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drepturi de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

În prezent, alianța regrupează zece mărci de automobile (printre care Dacia, Lada, Samsung Motors, Alpine, Infiniti, Datsun etc.), are 470.000 de salariați și 122 de uzine pe toate continentele. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău