AUDIO | Ninela Caranfil: Tânăra generație abia urmează să conștientizeze valoarea creației lui Ion și Doina Aldea Teodorovici

  • 30 Octombrie 2018 14:49
0%
00:00:00
00:00:00

Muzica lui Ion și Doina Aldea Teodorovici a răsunat astăzi și în transportul public din Chișinău, în semn de omagiu adus îndrăgiților interpreți. Printre pasagerii pe care i-a întâlnit reporterul nostru, Ina Guțu, a fost și actrița Ninela Caranfil.

”Au luptat toată viața ca noi românii basarabeni să ne simțim bine la noi acasă și să reîntregim Țara cât mai repede. În tinerețe am jucat în  spectacolul ”Tată”, piesă semnată de Dumitru Matcovschi, montată de regretatul Veniamin Apostol și în care Ion Aldea Teodorovici a debutat în calitate de compozitor. În ce privește evenimentul de astăzi, cred că tânăra generație abia urmează să conștientizeze ce înseamnă și ce valoare are creația lui Ion și Doina Aldea Teodorovici. Vine un moment, când tinerii înțeleg ce este valoare și ce este non valoare”, a afirmat actrița. 

Amintim că astăzi, 30 octombrie, se împlinesc 26 de ani de la moartea artiștilor Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Mai multe evenimente de comemorare a interpreților au fost organizate de Asociația „UNIREA-ODIP”, dar și de prietenii și rudele regretaților artiști.

Cu acest prilej au avut loc depuneri de flori și un recital de cântec patriotic la mormântul artiștilor de la Cimitirul Central din Chișinău, iar cu începere de la ora 17:30, la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt a avut loc un marș.

Soții Aldea-Teodorovici au fost printre fruntașii Mișcării de eliberare națională. Ei au militat pentru revenirea la limba română și grafia latină.





Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău