Ninel Revenco: Vaccinarea cu serul chinez de la Sinovac nu cauzează îmbolnăvirea

  • 13 Aprilie 2021 14:59
Ninel Revenco: Vaccinarea cu serul chinez de la Sinovac nu cauzează îmbolnăvirea

Vaccinarea cu serul CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac, nu cauzează îmbolnăvirea de COVID-19. Testarea acestui vaccin în Brazilia, Turcia și Indonezia a demonstrat siguranța serului, a remarcat Ninel Revenco, coordonatoarea Campaniei naționale de vaccinare împotriva noului coronavirus, la o conferință de presă, transmite IPN.

Vaccinul produs de Sinovac este aprobat în 19 state ale lumii, inclusiv și în state ale UE. Ninel Revenco a precizat că vaccinul a fost creat pe un virus inactiv de COVID-19. Datele clinice au arătat că serul previne formele grave de boală, spitalizarea și cazurile de deces. În același timp, vaccinul este eficient în proporție de 50 la sută în prevenirea formelor ușoare de coronavirus, ceea ce înseamnă că jumătate dintre cei imunizați cu serul de la Sinovac pot face forme ușoare de coronavirus.

Ninel Revenco a subliniat că toate serurile anti-COVID-19 existente sunt sigure și că vaccinurile nu trebuie comparate din punct de vedere al eficienței.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că analizează posibilitatea procurării a 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac. În același timp, mai mulți deputații ai opoziției parlamentare au criticat intenția.  Potrivit parlamentarilor, serul are o reputație dubioasă și ar putea pune în pericol sănătatea oamenilor. Opoziția parlamentară spune că-l așteaptă la raport în Parlament pe premierul interimar, Aureliu Ciocoi, pentru a face claritate la acest subiect.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău