Nimeni nu știe exact ce face Thailanda contra virusului, dar totul funcționează. Toate teoriile înclină spre un obicei al oamenilor

  • 18 Iulie 10:54
Nimeni nu știe exact ce face Thailanda contra virusului, dar totul funcționează. Toate teoriile înclină spre un obicei al oamenilor

Să fie oare distanțarea socială bine înrădăcinată în cultura thailandeză - cu obiceiul de a saluta o persoană de la distanță și nu printr-o îmbrățisare - una dintre cauzele care au dus la menținerea sub control a epidemiei? Sau poate politica de a impune timpuriu purtarea măștilor, în combinație cu un sistem medical bine pus la punct? Acestea sunt doar unele dintre întrebările pe care experții și le pun cu privire la situația din Thailanda, unde numărul cazurilor de Covid-19 este foarte scăzut, scrie DIGI24.ro.

Potrivit sursei citate, în ciuda fluxului mare de turiști care au intrat în țară la începutul anului, când virusul era deja prezent în Asia, Thailanda a înregistrat doar 3240 de cazuri și 58 de decese. De asemenea, autoritățile au anunțat că nu a mai existat niciun caz de transmitere comunitară de aproape 7 săptămâni.

Cazul Thailandei nu este unul singular, iar rata de infectare scăzută se înregistrează și în alte țări din regiune. Vietnam, de exemplu, nu a avut niciun deces cauzat de Covid-19 și nu a mai raportat niciun caz de transmitere comunitară de 3 luni de zile.

Myanmar, un alt stat din bazinul râului Mekong are 336 de pacienți confirmați cu Covid-19, în timp ce Cambodgia are doar 166 și Laos numai 19.

"Nu cred că este vorba de imunitate sau despre genetică. Are legătura cu cultura, thailandezii nu au contact fizic atunci când se întâlnesc unii cu ceilalți. La fel se întâmplă și în celelalte țări din regiune", a declarat Dr. Taweesin Visanuyothin, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Thailanda.

Totuși, lucrurile nu au stat bine pentru thailandezi la începutul pandemiei. În ianuarie, ei au raportat primul caz din lume înregistrat în afara Chinei - un turist din Wuhan.

Un doctor de la Universitatea din Bankok a declarat, potrivit New York Times, că 90% dintre cei testați au fost asimptomatici, un procent mult mai mare decât media din alte țări.

Thailanda a impus o carantină cetățenilor ei în luna martie, dar acum lucrurile revin la normal, însă nu fără costuri uriașe pentru economie: se estimează că 60% din afacerile din domeniul HoReCa se vor închide până la sfârșitul anului, iar economia va scădea cu 6.5%, într-o țară dependentă de activitățile din turism.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1 m/s
Sat
17
Sun
15
Mon
15
Tue
17
Wed
14

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău