Nikol Pashinyan anunță oprirea protestelor în Armenia pentru a nu împiedica activitatea parlamentului

  • 03 Mai 2018 09:06
Nikol Pashinyan anunță oprirea protestelor în Armenia pentru a nu împiedica activitatea parlamentului

Liderul protestatarilor din Armenia, opozantul Nikol Pashinyan, a făcut apel la susținătorii săi să nu organizeze manifestații astăzi, 3 mai, pentru a nu împiedica activitatea parlamentului.

Politicianul a subliniat, însă, că protestatarii trebuie să rămână vigilenți și să-i urmărească pagina de Facebook, pentru eventualitatea în care va fi nevoie de reluarea manifestațiilor.

Amintim că la Erevan și în alte orașe armene au avut loc, miercuri, noi proteste ale susținătorilor opoziției, aceștia blocând mai multe drumuri și șoseaua spre aeroport.

Miercuri seară, partidul de guvernământ a anunțat că este de acord să susțină candidatura opoziției pentru funcția de prim-ministru al Armeniei.

Membrii Partidului Republican au anunțat printr-un comunicat că nu vor nominaliza propriul candidat și că vor susține pe altcineva în cadrul alegerilor de săptămâna viitoare, fără a menționa direct numele lui Pashinyan.

Dacă noul premier nu va fi ales la data de 8 mai, Parlamentul va fi dizolvat și vor fi organizate noi alegeri.

Premierul Serj Sargsyan, care a deținut funcția de președinte al Armeniei din anul 2008 până în 2018, a fost obligat să demisioneze pe fondul protestelor ample.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău