Nicușor Dan: Republica Moldova are șansa de a face un pas important spre Europa

  • 10 Iulie 2021 14:54
Nicușor Dan: Republica Moldova are șansa de a face un pas important spre Europa Hotnews

Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan, afirmă că Republica Moldova are șansa de a face un pas important spre Europa duminică, cu ocazia alegerilor parlamentare, transmite AGERPRES.

„Mâine, cu ocazia alegerilor parlamentare, Republica Moldova are șansa de a face un pas important spre Europa. Îi rog pe toți cetățenii moldoveni din București să vină la vot și să voteze pentru orientarea pro-europeană a țării și pentru relații mai apropiate între cele două maluri ale Prutului”, a scris Nicușor Dan, sâmbătă, pe Facebook.

El a adăugat că cetățenii moldoveni, cu sprijinul României, „își pot urma vocația națională și europeană”.

Un număr de 12 secții de votare sunt organizate în România pentru alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova, între care două sunt în București.

Pe 28 aprilie, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că a semnat decretul de dizolvare a Parlamentului și a convocat alegeri legislative anticipate pentru data de 11 iulie. Decizia a fost luată după ce magistrații Curții Constituționale au declarat neconstituțională starea de urgență, în timpul căreia legislativul nu putea fi dizolvat și astfel nu se puteau convoca alegeri parlamentare anticipate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău