Nicu Popescu. Suntem determinați să demonstrăm că Moldova este un furnizor de stabilitate

  • 06 Aprilie 2022 10:41
Nicu Popescu. Suntem determinați să demonstrăm că Moldova este un furnizor de stabilitate

„Suntem determinați să demonstrăm că Moldova este un furnizor de stabilitate, o țară în care democrația funcționează, reformele sunt posibile, procesele de transformare dau rezultate, iar viitorul nostru european este ireversibil”. Declarația aparține vicepremierului Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, și a fost făcută la conferința donatorilor Platformei de sprijin al Republicii Moldova, co-organizată de Germania, Franța și România, transmite IPN.

La evenimentul de la Berlin au luat parte 47 de participanți. „Mobilizarea suportului din partea comunității internaționale ne va permite să gestionăm mai bine criza umanitară și energetică, să realizăm obiectivele de reformă consolidând statul de drept, instituțiile publice și ridicarea nivelului de trai al populației”, a spus șeful diplomației moldovenești, citat într-un comunicat de presă al MAEIE.

„Vom continua să muncim accelerat la agenda noastră de reforme, consolidându-ne democrația și instituțiile statului, avansând în aderarea la Uniunea Europeană”, a menționat Nicu Popescu.

În cadrul conferinței, statele participante au anunțat că vor susține Republica Moldova cu un pachet financiar în valoare de peste 695 de milioane de euro, care include asistență financiară directă pentru bugetul țării, granturi și credite concesionale orientate pe implementarea reformelor și europenizarea Republicii Moldova.

„În cooperare cu partenerii noștri suntem determinați să demonstrăm că Republica Moldova este un furnizor de stabilitate, o țară în care democrația funcționează, reformele sunt posibile, procesele de transformare dau rezultate iar viitorul nostru european este ireversibil. Odată în plus la Berlin s-a reconfirmat faptul că Moldova aparține familiei europene, iar viitorul nostru este în Uniunea Europeană”, a conchis ministrul Nicu Popescu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău