Nicu Popescu propune să se lucreze la organizarea unei rute turistice moldo-israeliene

  • 19 Februarie 2022 12:33
Nicu Popescu propune să se lucreze la organizarea unei rute turistice moldo-israeliene

Republica Moldova și Israel ar putea să lucreze pe dimensiunea organizării unei rute turistice pentru a oferi oportunitatea cetățenilor israelieni să se conecteze mai ușor cu patrimoniul cultural evreiesc din Republica Moldova. Cu o propunere în acest sens a venit șeful diplomației moldovenești, Nicu Popescu, în cadrul unei discuții telefonice cu omologul său izraelian, Yair Lapid, transmite IPN.

Cei doi au discutat despre situația din regiune. Nicu Popescu a menționat că Republica Moldova pledează pentru un mediu în care statele nu-și rezolvă problemele prin forță sau amenințări militare, ci prin dialog, metode pașnice și soluții diplomatice.

Oficialii au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor bilaterale, inclusiv acțiunile planificate pentru anul 2022 în contextul marcării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice.

Nicu Popescu a acceptat invitația de a întreprinde o vizită în Statul Israel pentru a dinamiza și consolida în continuare relațiile de prietenie în beneficiul cetățenilor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău