Nicu Popescu, mesaj de Ziua Diplomatului: „Împreună, am depășit provocări și am sărbătorit succese, demonstrând unitate și reziliență în fața diverselor provocări globale”

  • 17 Ianuarie 10:23
Nicu Popescu, mesaj de Ziua Diplomatului: „Împreună, am depășit provocări și am sărbătorit succese, demonstrând unitate și reziliență în fața diverselor provocări globale”

Ministrul de Externe Nicu Popescu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Diplomatului, sărbătorită astăzi, 17 ianuarie.

„Odată cu aniversarea celor 32 de ani de la momentul istoric al depunerii cererii de aderare la Organizația Națiunilor Unite, astăzi celebrăm și Ziua Diplomatului, instituită în 2014.

Dedicăm această zi recunoașterii eforturilor și angajamentului extraordinar al tuturor celor implicați în diplomația țării noastre. Este o ocazie să reflectăm asupra contribuțiilor semnificative aduse în promovarea imaginii Republicii Moldova pe scena internațională.

În cadrul internațional curent, diplomația Republicii Moldova este focusată pe apropierea țării noastre de Uniunea Europeană, dialogul cu țările partenere, promovarea diplomației economice și acțiuni pentru diasporă. Notabile în acest sens sunt decizia de a iniția negocierile de aderare și reducerea tarifelor de roaming între Republica Moldova și UE. Diplomația este activă în interacțiunile bilaterale și multilaterale cu statele partenere, inclusiv pentru asigurarea păcii și securității regionale, în timp ce promovarea produselor autohtone, inclusiv a celor agricole pe piețele străine, evidențiază un angajament puternic în domeniul diplomației economice. În paralel, acțiunile pentru diasporă, manifestate prin evenimente culturale și semnarea acordurilor cu beneficii concrete pentru cetățenii noștri din străinătate, cum ar fi acordurile sociale sau cele privind permisele de conducere, reflectă diplomația noastră activă în sprijinul diasporei.

Îi felicit cu căldură atât pe cei care în prezent își dedică eforturile diplomației țării noastre, cât și pe cei care, de-a lungul timpului, au fost artizanii relațiilor noastre externe. Prin colaborare și determinare, am reușit să consolidăm parteneriate, să apărăm interesele naționale și să aducem Moldova în atenția comunității globale.

Împreună, am depășit provocări și am sărbătorit succese, demonstrând unitate și reziliență în fața diverselor provocări globale.

La Mulți Ani tuturor actualilor și foștilor colegi din cadrul serviciului diplomatic al Republicii Moldova!”, a transmis ministrul de Externe al Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău