Nicu Popescu, mesaj adresat cu prilejul Zilei Armatei Naționale: „Suntem hotărâți să continuăm colaborarea strânsă cu Uniunea Europeană și cu partenerii noștri internaționali”

  • 03 Septembrie 2023 12:25
Nicu Popescu, mesaj adresat cu prilejul Zilei Armatei Naționale: „Suntem hotărâți să continuăm colaborarea strânsă cu Uniunea Europeană și cu partenerii noștri internaționali”

În mesajul adresat cu prilejul Zilei Armatei Naționale, ministrul de Externe Nicu Popescu a evidențiat cooperarea dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană în diferite programe care țin de securitate și apărare.

 

„Marcăm o zi specială în istoria țării noastre - Ziua Armatei Naționale. Este o ocazie în care să reflectăm asupra sacrificiului, curajului și devotamentului demonstrat de bărbații și femeile care servesc în forțele armate. Fie că este vorba despre apărarea țării noastre în fața amenințărilor sau despre furnizarea de ajutor umanitar în momente de criză, membrii armatei noastre reprezintă adevărați eroi moderni.

Cu toate acestea, Ziua Armatei Naționale ar trebui să fie mai mult decât un moment de reflecție - ar trebui să fie și un angajament pentru viitor. Investind în dezvoltarea și modernizarea Forțelor Armate, vom asigura că acestea sunt pregătite să facă față provocărilor de viitor.

Lansarea Misiunii UE de Parteneriat în Republica Moldova (EUPM Moldova) în cadrul politicii de securitate și apărare comună (PSAC) va consolida capacitățile noastre de gestionare a crizelor din Republica Moldova și va spori reziliența țării la amenințările hibride.

Aceste amenințări includ securitatea cibernetică și contracararea acțiunilor străine de dezinformare. În același timp, asistența acordată prin intermediul Instrumentului European pentru Pace Forțelor Armate va avea un impact semnificativ asupra capacității noastre de apărare și ne va permite să modernizăm echipamentul militar și non-militar al Republicii Moldova.

Aceste acțiuni sunt dovezi solide și clare că Uniunea Europeană este alături de Republica Moldova în momente de dificultate și necesitate. Suntem hotărâți să continuăm colaborarea strânsă cu Uniunea Europeană și cu partenerii noștri internaționali pentru a asigura un viitor sigur și prosper pentru cetățenii noștri”, a transmis Nicu Popescu într-o postare pe Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău