Nicu Popescu în SUA: Dialogul strategic contribuie la consolidarea instituțiilor democratice

  • 19 Aprilie 2022 09:30
Nicu Popescu în SUA: Dialogul strategic contribuie la consolidarea instituțiilor democratice

Vicepremierul Nicu Popescu, aflat într-o vizită în SUA, a menționat că dialogul strategic moldo-american contribuie la consolidarea instituțiilor democratice și lupta împotriva corupției. De asemenea, contribuie la avansarea reformei justiției, îmbunătățirea climatului investițional, dezvoltarea infrastructurii și consolidarea securității și rezilienței energetice a Republicii Moldova. Declarațiile au fost făcute în cadrul întrevederii cu secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, transmite IPN.

La sosirea în SUA, Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a declarat că în cadrul vizitei urmează să relanseze dialogul strategic moldo-american și să reafirme angajamentul pentru agenda ambițioasă de reforme în Republica Moldova cu sprijinul partenerilor americani. „Voi avea o serie de întrevederi cu înalți oficiali guvernamentali pentru a ne consolida cooperarea și a explora noi oportunități în beneficiul cetățenilor noștri”, preciza vicepremierul.

Vizita în SUA marchează desfășurarea reuniunilor grupurilor de lucru comune tematice în cadrul Dialogului Strategic între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii, organizat în contextul celebrării anului aniversar – 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-americane. La Washington sunt programate întrevederi cu oficiali americani de rang înalt, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai societății civile, centrelor analitice și jurnaliști.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău