Nicu Popescu îi mulțumește lui Bogdan Aurescu pentru „sprijinul fratern”. Fostul șef al diplomației române, onorat să fi fost „al doilea ministru de externe al R. Moldova”

  • 16 Iunie 10:17
Nicu Popescu îi mulțumește lui Bogdan Aurescu pentru „sprijinul fratern”. Fostul șef al diplomației române, onorat să fi fost „al doilea ministru de externe al R. Moldova”

Ministrul de externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, i-a mulțumit joi fostului său omolog Bogdan Aurescu pentru “sprijinul fratern” pe care l-a acordat în drumul acestei țări spre aderarea la Uniunea Europeană.

“Dragă Bogdan Aurescu, îți mulțumesc din suflet pentru sprijinul fratern acordat în drumul nostru spre aderarea la UE. Proiectele noastre comune au adus beneficii tuturor cetățenilor. Ești un prieten neprețuit pentru Republica Moldova!”, a scris Nicu Popescu, pe Twitter, acesta având și o convorbire telefonică cu noul său omolog, Luminița Odobescu, scrie Calea Europeană.

La rândul său, Bogdan Aurescu s-a arătat onorat pentru că a fost “al doilea ministru de externe al Republicii Moldova“.

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind numirea lui Bogdan Aurescu în funcția de consilier prezidențial, poziție pe care acesta a mai ocupat-o în în perioada 6 mai 2016 – 4 noiembrie 2019, în cadrul Departamentului Politică Externă.

Aurescu și-a încheiat astfel, joi, al doilea său mandat ca șef al diplomației române, la capătul unei perioade de peste 3 ani și 7 luni în fruntea Ministerului Afacerilor Externe, primul mandat fiind exercitat în perioada 24 noiembrie 2014-17 noiembrie 2015.

În perioada în care a fost ministru de externe, Bogdan Aurescu a jucat un rol important în sprijinirea Republicii Moldova pe calea sa europeană, prin lansarea Platformei de Sprijin pentru R. Moldova la nivel de miniștri de externe între Franța, Germania și România, prin invitarea ministrului de externe al R. Moldova să participe în premieră la o reuniune a miniștrilor de externe NATO, iar în ultimele luni prin propunerea și adoptarea la nivelul UE a unei misiuni de parteneriat a Uniunii Europene în R. Moldova pentru contracararea amenințărilor hibride din partea Rusiei și pentru instituirea unui regim separat de sancțiuni împotriva celor care încearcă să destabilizeze Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:2,06 m/s
Tue
3
Wed
4
Thu
6
Fri
1
Sat
0
Arhivă Radio Chișinău