Nicu Popescu, după vizita la Paris: „Franța este un aliat de încredere și un prieten de nădejde al Republicii Moldova”

  • 11 Noiembrie 2023 15:25
Nicu Popescu, după vizita la Paris: „Franța este un aliat de încredere și un prieten de nădejde al Republicii Moldova”

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a avut o vizită excelentă la Paris, în cadrul căreia a transmis sincerele mulțumiri ale țării noastre și ale Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, către Președintele Francez Emmanuel Macron și directoarea Fondului Monetar Internațional, Kristalina Georgieva, pentru sprijinul lor necondiționat în depășirea crizelor cu care ne-am confruntat și pentru contribuția lor semnificativă la modernizarea și progresul țării noastre.

Vicepremierul Nicu Popescu a avut întrevederi cu Catherine Colonna, Ministra pentru Europa și Afaceri Externe a Franței, și Laurence Boone, Secretara de Stat pentru Afaceri Europene, unde s-a discutat despre progresele Republicii Moldova care au condus la recomandarea Comisiei Europene pentru deschiderea negocierilor cu țara noastră.

Oficialul moldovean a mulțumit pentru sprijinul continuu în parcursul nostru către aderarea la Uniunea Europeană și a abordat subiecte din agenda bilaterală, inclusiv recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere și semnarea unui acord de protecție socială. Nicu Popescu a subliniat, de asemenea, importanța ratificării rapide a acordului moldo-francez pentru evitarea dublei impuneri fiscale.

„În discuțiile cu Ministrul Apărării, Sebastian Lecornu, și consilierii săi, am exprimat aprecierea noastră pentru sprijinul francez în procesul de reformare a armatei naționale a Republicii Moldova și în gestionarea amenințărilor de securitate. Le-am mulțumit pentru livrarea primului lot de asistență în contextul consolidării capacităților de apărare ale țării noastre și am discutat despre pregătirile pentru semnarea unui acord de cooperare între Franța și Republica Moldova în domeniul apărării. Franța este un aliat de încredere și un prieten de nădejde al Republicii Moldova.” – a conchis Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
12
Tue
13
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău