Nicu Popescu: Daniel Ioniță va rămâne un promotor al apropierii Moldovei de UE

  • 30 Aprilie 2022 11:07
Nicu Popescu: Daniel Ioniță va rămâne un promotor al apropierii Moldovei de UE

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, va rămâne un prieten al Republicii Moldova și un promotor al apropierii Republicii Moldova de Uniunea Europeană, a spus vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, în cadrul unei întrevederi de rămas bun la încheierea misiunii diplomatului român în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit lui Nicu Popescu, ambasadorul Daniel Ioniță a reușit fortificarea parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană, orientat pe modernizarea Republicii Moldova prin dezvoltarea unor proiecte de infrastructură menite să completeze comunitatea de limbă, istorie și cultură împărtășită cu România.

„La finalul întrevederii i-am adresat mulțumiri ambasadorului Daniel Ioniță pentru contribuția personală semnificativă la dezvoltarea și aprofundarea relației moldo-române și i-am urat succes în îndeplinirea viitoarelor activități și obiective profesionale”, a spus vicepremierul Nicu Popescu.

La începutul lunii februarie, Daniel Ioniță a fost rechemat din funcția de ambasador al României în Republica Moldova. La scurt timp, Ministerul Afacerilor Externe al României l-a propus pe Cristian-Leon Țurcanu ambasador în Republica Moldova. Daniel Ioniță anunța că se va afla la Chișinău până la sfârșit de aprilie.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău