Nicu Popescu către ambasadorul Kevin Hamilton: Guvernul actual a simțit susținerea Canadei în contextul dificultăților interne prin care treceam

  • 12 Iulie 2019 18:35
Nicu Popescu către ambasadorul Kevin Hamilton: Guvernul actual a simțit susținerea Canadei în contextul dificultăților interne prin care treceam

Susținerea de către autoritățile de la Ottawa a agendei de reforme a Guvernului de la Chișinău, aprofundarea relațiilor moldo-canadiene în diverse sfere de interes reciproc, rolul diasporei moldovenești pentru relațiile bilaterale, precum și atragerea investițiilor canadiene în țara noastră, au fost discutate la întrevederea ministrului afacerilor externe și integrării europene, Nicu Popescu cu ambasadorul Canadei în Republica Moldova, cu reședința la București, Kevin Hamilton.

În cadrul discuțiilor, interlocutorii au reliefat interesul comun pentru aprofundarea relațiilor în domeniul investițional, comercial-economic, și cel cibernetic, precum și contribuția și ponderea pe care o acordă diaspora moldovenească stabilită în diferite regiuni ale Canadei, pentru aprofundarea relațiilor moldo-canadiene.

Ministrul Nicu Popescu a subliniat dorința autorităților moldovenești în avansarea dialogului bilateral cu Canada, precum și diversificarea cooperării pe diferite arii. „Republica Moldova a avut mereu o relație foarte bună cu Canada. Guvernul actual a simțit susținerea Canadei acum câteva săptămâni în contextul dificultăților interne prin care treceam, acum când avem o agendă externă intensă ne vom concentra asupra aprofundării relațiilor moldo-canadiene.  

Ambasadorul Kevin Hamilton, a menționat sprijinul țării sale pentru Guvernul de la Chișinău. „Guvernul de la Chișinău poate conta pe întreaga susținere din partea autorităților de la Ottawa pentru realizarea agendei de reforme structurale în Republica Moldova”.

De asemenea, ambasadorul Hamilton a reconfirmat interesul companiilor canadiene pentru a investi în economia moldovenească, subliniind că odată cu intrarea în vigoare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Canadei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, aceste procese vor căpăta o nouă intensitate.

Amintim că la 10 iulie 2019, Executivul de la Chișinău a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Canadei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, semnat la Ottawa la 12.06.2018. Tratatul respectiv va contribui la asigurarea protejării și promovării investițiilor de către cele două state, impulsionarea relațiilor comerciale moldo-canadiene în domenii de interes reciproc, inclusiv în domeniul politic și socio-cultural.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
32
Cer senin
Umiditate:24 %
Vint:2,6 m/s
Thu
25
Fri
26
Sat
24
Sun
23
Mon
22

Curs oficial BNM 05 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.5899 0.0419
USD 16.6432 -0.0281
RON 4.0514 0.0083
UAH 0.5992 -0.0007
RUB 0.2255 -0.0006
Arhivă Radio Chișinău