Nicu Popescu a criticat decizia Guvernului de a o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică

  • 12 Martie 2020 12:25
Nicu Popescu a criticat decizia Guvernului de a o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, a criticat, într-o postare pe Facebook, decizia Guvernului de a o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică. Potrivit lui, aceasta ar fi o tentativă de a atașa simbolic și practic Republica Moldova la Uniunea Euroasiatică. Instituirea unei asemenea funcții nu era necesară, deoarece Ambasada Republicii Moldova la Moscova are suficiente capacități pentru a interacționa cu autoritățile ruse, dar și cu Comisia euroasiatică, a subliniat Nicu Popescu.

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, a criticat, într-o postare pe Facebook, decizia Guvernului de o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică. Potrivit lui, aceasta ar fi o tentativă de a atașa simbolic și practic Republica Moldova la Uniunea Euroasiatică. Instituirea unei asemenea funcții nu era necesară, deoarece Ambasada Republicii Moldova la Moscova are suficiente capacități pentru a interacționa cu autoritățile ruse, dar și cu Comisia euroasiatică, a subliniat Nicu Popescu.

”Acest abuz nu se înscrie în prioritățile politicii externe, nici măcar ale Guvernului Chicu, și contravine clar însuși numelui de Minister de Externe și Integrare Europeană, pentru că integrarea euroasiatică este în totală contradicție cu misiunea Ministerului de Externe. Literele IE din abrevierea MAEIE înseamnă Integrare Europeană, nu Integrare Euroasiatică”, a notat fostul ministru.

El a mai atras atenția că ”acest gest euroasiatic” ar putea costa bugetul de stat aproximativ 10 000 de euro pe lună și a opinat că postul ar trebui desființat.

Oxana Greceanîi, despre care presa a scris că este fiica președintei Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, a deținut funcția de ministru consilier pe probleme economice la Ambasada Republicii Moldova în Rusia. Guvernul a numit-o ieri în funcția de reprezentant al Chișinăului la comisia economică eurasiatică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău