Nicu Popescu a criticat decizia Guvernului de a o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică

  • 12 Martie 12:25
Nicu Popescu a criticat decizia Guvernului de a o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, a criticat, într-o postare pe Facebook, decizia Guvernului de a o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică. Potrivit lui, aceasta ar fi o tentativă de a atașa simbolic și practic Republica Moldova la Uniunea Euroasiatică. Instituirea unei asemenea funcții nu era necesară, deoarece Ambasada Republicii Moldova la Moscova are suficiente capacități pentru a interacționa cu autoritățile ruse, dar și cu Comisia euroasiatică, a subliniat Nicu Popescu.

Fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene din Guvernul Sandu, Nicu Popescu, a criticat, într-o postare pe Facebook, decizia Guvernului de o numi pe Oxana Greceanîi în calitate de reprezentant la Comisia economică eurasiatică. Potrivit lui, aceasta ar fi o tentativă de a atașa simbolic și practic Republica Moldova la Uniunea Euroasiatică. Instituirea unei asemenea funcții nu era necesară, deoarece Ambasada Republicii Moldova la Moscova are suficiente capacități pentru a interacționa cu autoritățile ruse, dar și cu Comisia euroasiatică, a subliniat Nicu Popescu.

”Acest abuz nu se înscrie în prioritățile politicii externe, nici măcar ale Guvernului Chicu, și contravine clar însuși numelui de Minister de Externe și Integrare Europeană, pentru că integrarea euroasiatică este în totală contradicție cu misiunea Ministerului de Externe. Literele IE din abrevierea MAEIE înseamnă Integrare Europeană, nu Integrare Euroasiatică”, a notat fostul ministru.

El a mai atras atenția că ”acest gest euroasiatic” ar putea costa bugetul de stat aproximativ 10 000 de euro pe lună și a opinat că postul ar trebui desființat.

Oxana Greceanîi, despre care presa a scris că este fiica președintei Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, a deținut funcția de ministru consilier pe probleme economice la Ambasada Republicii Moldova în Rusia. Guvernul a numit-o ieri în funcția de reprezentant al Chișinăului la comisia economică eurasiatică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:3,6 m/s
Sat
24
Sun
22
Mon
16
Tue
17
Wed
19

Curs oficial BNM 11 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău