Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Moyayad Fathallah Mohamed Eldalie, ambasadorul Republicii Arabe Egipt în Republica Moldova cu reședința la București

  • 23 Decembrie 2021 09:11
Nicu Popescu a avut o întrevedere cu Moyayad Fathallah Mohamed Eldalie, ambasadorul Republicii Arabe Egipt în Republica Moldova cu reședința la București

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a discutat la ministerul de externe cu Moyayad Fathallah Mohamed Eldalie, ambasadorul Republicii Arabe Egipt în Republica Moldova cu reședința la București.

Diplomații au consemnat bunele relații existente între ambele state și domeniile prioritare de cooperare între Republica Moldova și Republica Arabă Egipt. Un subiect important a fost exprimarea interesului pentru dezvoltarea cooperării moldo-egiptene pe dimensiunea comerț și investiții, inițierea negocierilor în vederea semnării unui Acord bilateral de Comerț Liber și susținerea organizării schimburilor de misiuni economice care ar permite cunoașterea reciprocă mai profundă și stabilirea unor contacte între oamenii de afaceri.

Oficialii s-au referit și la intenția ambelor părți de a dinamiza dialogul politic la nivel înalt, în anul viitor, fiind planificată vizita șefului diplomației Republicii Moldova la Cairo.

„În cadrul discuțiilor bilaterale am reconfirmat interesul țării noastre în avansarea pe proiectele acordurilor bilaterale: evitarea dublei impuneri, promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor, intensificarea turismului din Egipt în Republica Moldova precum și facilitarea călătoriilor reciproce” – a spus vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, a fost convenită inițierea cooperării între Institutul Diplomatic și Academia Diplomatică de la Cairo în vederea organizării programelor de schimb pentru diplomați și transfer de bune practici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău