Nicu Popescu a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni în timpul vizitei la Bruxelles și Paris

  • 12 Decembrie 2023 08:43
Nicu Popescu a avut mai multe întrevederi cu oficiali europeni în timpul vizitei la Bruxelles și Paris

Șeful diplomației Nicu Popescu întreprinde în această săptămână vizite de lucru, la Bruxelles și la Paris, unde are mai multe întrevederi cu oficiali europeni și cu omologii săi din statele membre UE.

El s-a întâlnit ieri la Bruxelles cu Gert-Jan Koopman, Directorul General al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere al UE și echipa sa. Ei au discutat despre progresul Republicii Moldova în implementarea celor 9 recomandări și următoarele etape ale procesului de aderare la Uniunea Europeană.

Tot în capitala Belgiei, șeful diplomației de la Chișinău a avut o întrevedere cu ministrul de externe al Estoniei, Margus Tsahkna. Oficialii au discutat în detalii securitatea regională și procesul de aderare al Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Progresele remarcabile realizate de către Republica Moldova reconfirmă angajamentul nostru ferm în procesul de aliniere cu standardele europene și consolidarea relației noastre cu statele membre ale UE”, a spus Nicu Popescu la întrevederea cu oficialul eston. 

De asemenea, ministrul de Externe Nicu Popescu a acut o întrevedere cu noul ministrul de externe al Slovaciei, Juraj Blanár. Discuțiile, de asemenea, s-au concentrat pe extinderea Uniunii Europene și pe procesul de modernizare și reforme din R. Moldova.

La Paris, Nici Popescu voi participa la OCDE Eurasia Week, unde va semna și un memorandum de înțelegere dintre Republica Moldova și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În marja acestui eveniment  va avea mai multe întrevederi bilateralei cu oficiali francezi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:2,57 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău