Nicu Popescu: „Salut inițiativa europarlamentarilor care au cerut eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova”

  • 17 Noiembrie 2022 18:48
Nicu Popescu: „Salut inițiativa europarlamentarilor care au cerut eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova”

„Salut inițiativa europarlamentarilor care au cerut eliminarea tarifelor de roaming dintre UE și Republica Moldova, printr-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen”, a scris ministrul de Externe Nicu Popescu, într-o postare pe Facebook.

„Republica Moldova acordă un interes sporit pentru obținerea liberalizării roaming-ului cu statele membre ale Uniunii Europene. Acest fapt se traduce în beneficii concrete pentru cetățeni, atât cei care călătoresc în scop turistic, cât și în cazul celor care fac călătorii de afaceri, participă la o conferință internațională sau sunt în vizită la cei apropiați în spațiul comunitar.

Am demonstrat în plan bilateral, că este posibil de realizat acest fapt prin semnarea unui acord cu România. La momentul actual implementarea acestuia are loc cu succes, operatorii ambelor state aplicând tarife reduse de care se bucură cetățenii ambelor state.

În cadrul discuțiilor pe canale diplomatice, majoritatea statelor membre ale UE și-au arătat deschiderea pentru inițiativa țării noastre, acest subiect având susținerea politică a UE și este pe agenda discuțiilor despre reducerea costurilor de roaming, însă este necesară examinarea suplimentară a condițiilor legale pentru încheierea unui Acord bilateral pe termen lung între țara noastră și Uniunea Europeană”, a scris Nicu Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău