Nicolas Maduro și-a chemat susținătorii să participe la demonstrații "antiimperialiste"

  • 06 Martie 2019 08:19
Nicolas Maduro și-a chemat susținătorii să participe la demonstrații

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a îndemnat oamenii să iasă pe străzi sâmbătă, într-un marș care să contracareze protestele antiguvernamentale organizate de liderul opoziției, Juan Guaido. Maduro spune că marșurile vor fi parte a unui efort susținut împotriva imperialismului american.

El a declarat că pe 9 martie a decretat ziua antiimperialismului. Maduro l-a acuzat în mod repetat pe Guaido că este marioneta americanilor și că plănuiește o lovitură de stat împotriva guvernării sale legitime, transmite BBC.

Pe de altă parte, reprezentantul special al Statelor Unite pentru criza din Venezuela, Elliott Abrams, a anunțat că Washingtonul va impune în viitorul apropiat noi restricții de viză SUA susținătorilor lui Nicolas Maduro.

El nu a exclus ca, după sancțiunile economice impuse regimului său, Trezoreria Statelor Unite să adopte "sancțiuni secundare", vizând firme străine, chiar țări care vor continua schimburile comerciale cu entitățile venezuelene de pe lista neagră americană, transmite AFP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
-1,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:4,63 m/s
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Arhivă Radio Chișinău