Nicolas Maduro i-a cerut lui Juan Guiado să convoace alegeri prezidențiale și și-a exprimat convingerea că le va câștiga

  • 20 Februarie 2019 13:02
Nicolas Maduro i-a cerut lui Juan Guiado să convoace alegeri prezidențiale și și-a exprimat convingerea că le va câștiga

Președintele venezuelean Nicolas Maduro i-a cerut opozantului Juan Guiado, recunoscut drept lider interimar al țării de circa 50 de state, să convoace alegeri prezidențiale, și și-a exprimat convingerea că le va câștiga, informează EFE.

Juan Guaido s-a autoproclamat în ianuarie președinte interimar, invocând faptul că Maduro uzurpă instituția președinției. Guaido susține că Maduro a fost reales printr-un vot considerat fraudulos, printre alte motive și din cauza faptului că principalii săi contracandidați au fost împiedicați să participe.

Mesajul lui Maduro a fost transmis în aceeași zi în care membrii parlamentului de la Caracas, al cărui președinte este Guaido, au convenit reformarea sistemului electoral pe care îl consideră părtinitor, favorabil guvernului, în scopul de a putea convoca în cel mai scurt timp posibil alegeri prezidențiale pentru a pune capăt a ceea ce ei denunță a fi impostura lui Maduro, notează Agerpres.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău